Uw pallets op maat en gerecycled bij Pallet Recycling Nederland

Wanneer u denkt aan pallets dan denk u wellicht niet direct aan een specialisme. Toch is het belangrijk om te weten dat er wel degelijk een vorm van specialisatie zit bij het verwerken van pallets. Palletrecycling Nederland is dan ook dé specialist als het gaat om pallets en heeft zich flink gevestigd in de pallet handel. Bij Palletrecycling Nederland zijn we dan ook een en al enthousiast over pallets. Met name gebruikte pallets. Palletrecycling Nederland is gespecialiseerd in de inkoop en verkoop van zowel houten pallets als kunststof pallets in alle maten die u maar kunt bedenken. Daarnaast kunt u ook uw gebruikte en reeds bestaande pallets bij ons inleveren. Palletrecycling Nederland neemt uw oude pallets vervolgens voor een scherpe prijs af. We komen ze zelfs afhalen zodat u zich niet hoeft te bekommeren om de palletten. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of vraag direct online een offerte aan. Geheel vrijblijvend natuurlijk.

Alle pallets die bij Palletrecycling Nederland binnenkomen worden in de werkplaats opgeknapt en weer klaargemaakt voor professioneel gebruik. Recyclen is nu eenmaal veel beter voor het milieu. Om nog even een duidelijk beeld te krijgen van de verschillende pallets die doorgaans het meest gebruikt worden kun je hieronder meer informatie vinden.

Bij Pallet Recycling Nederland kunt u terecht voor de volgende pallets

De Europallet
De Europallet staat bekend om haar vaste afmetingen. Deze afmeting is 80 centimeter bij 120 centimeter. Een Europallet is te herkennen aan de kenmerkende klossen onderaan de pallet. Op een van de deze klossen staat “Euro” en op een van de andere klossen staat de naam van de fabrikant. De Europallet kan en mag alleen gemaakt worden door de daarvoor erkende ondernemingen. Deze ondernemingen volgen hierbij de Epal-normen. Wanneer deze betreffende pallet stuk is dan verliest deze pallet zijn gehele waarde. Wanneer het gewicht op een dergelijke pallet goed wordt verdeeld dan kan de Europallet tot wel 2 ton aan gewicht dragen.

Een poolpallet
Deze palletten worden in de verhuur aangeboden aan bedrijven, maar de pallet blijft ten alle tijden eigendom van de verhuurder. Wanneer een poolpallet niet meer gebruikt wordt door de onderneming kan men de verhuurder vragen de pallet op te komen halen. Een poolpallet heeft over het algemeen een afmeting van 80 centimeter bij 120 centimeter of 100 centimeter bij 120 centimeter. Dat wil niet zeggen dat er geen poolpallets zijn met een andere afmeting. Een poolpallet beschikt over een herkenbare kleur en vaak een logo van de verhuurder. In tegenstelling tot de Europallet verliest de poolpallet haar waarde niet wanneer deze beschadigd of kapot is. Een verhuurder van poolpallets laten hun palletten vaak ruilen bij het afleveren van de goederen. Met andere woorden. Wanneer de chauffeur 5 poolpallets aflevert met goederen neemt hij ook weer 5 identieke, in goede staat verkerende, lege poolpallets mee terug.

Verder kennen we natuurlijk ook pallets die slechts eenmalig gebruikt kunnen worden. Deze pallets worden vaak gemaakt van geperst hout of van afval hout. Palletrecycling Nederland handelt alleen in kwalitatieve pallets en recyclet alleen palletten die dat verdienen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Palletrecycling Nederland eveneens als voor het aanvragen van een offerte. Uiteraard geheel vrijblijvend.